Blaf Plaza

Uw dierenblog

Paardrijden

Wij hebben verschillende benodigdheden paardensport. Kijk eens in de nedlandic webshop hooiruijf. Of de scheermachine webshop. Webshop nedlandic.

De paardensport is een interessante sport, een bezigheid voor zowel beginners als voor ervaren sportliefhebbers. 

De geschiedenis

Rond 3500 voor Christus werd het paard door de mens afgericht. Het paard was een handig hulpmiddel voor de mens, omdat deze gebruikt kon worden voor bij het jagen. Ook kon het paard helpen in de landbouw. Hiernaast kon het paard ook gebruikt worden voor in de sport. Het racen met paarden werd vooral populair in de tijd van de Grieken en de Romeinen. Paarden in Europa werden vooral tijdens riddertoernooien gebruikt. Na de Tweede Wereldoorlog werden paarden minder en minder gebruikt. Dit kwam omdat er tegen deze tijd in hard tempo machines op komst kwamen. Paarden werden hierdoor minder nodig. Paarden kregen door deze ontwikkelingen een nieuwe functie, vooral een recreatieve functie. Deze functie bestond uit recreatief paardrijden en paardrijden voor de sport. Ook werd Nederland succesvol in het fokken van paarden. Nederland werd zelfs succesvol op internationaal niveau. 

Leren paardrijden

Voordat je goed kunt paardrijden moet je een aantal basisdingen beheersen. Ook is het handig om op een paard te rijden dat al ingereden is, omdat dit het leren van de basis een stuk makkelijker maakt. Ook is rijden op een al ingereden paard veiliger voor beginners. 

Als je op het paard klimt, zorg er dan voor dat je rechtop zit. Een goede houding is de basis voor een goede techniek bij het paardrijden. Zorg dat je ellebogen niet uitsteken en dat je je benen naar beneden houdt. Houd met je handen de teugels vast en doe je duimen naar voren. Om goed op een paard te kunnen zitten moeten je beugelriemen de juiste maat hebben. 

Paardrijden kan op verschillende manieren en op verschillende niveaus. Zo kun je bijvoorbeeld dressuurwedstrijden gaan rijden. Wil je dit doen, dan moet je al aardig kundig zijn op het paard. Je moet je paard goed onder controle hebben en ook moeten jullie samen goed kunnen bewegen en maneuvreren. De kleding die je draagt moet erg netjes zijn. Er zijn specifieke kledingvoorschriften voor dressuur.