Blaf Plaza

Uw dierenblog

Tips om je hond beter te kunnen fotograferen

Als je denkt dat fotografie al moeilijk genoeg is van zichzelf, probeer dan eens dieren te fotograferen. Dieren fotograferen is het moeilijkste in het vak van fotografie. Dit heeft te maken met veel verschillende factoren. Een mens kan nog goed luisteren naar wat je zegt. “Even lachen” en er verschijnt een brede glimlach op het gezicht van een mens. Bij dieren is dit niet het geval. De meeste dieren zijn eigenwijs en luisteren nergens naar. Daarnaast bewegen dieren ook veel en dat maakt het nog een tikje moeilijker. Ben je benieuwd hoe je honden beter kunt fotograferen? Lees dit artikel dan goed door, want ik geef je een aantal tips zodat je je hond veel beter kunt fotograferen. 

Maak gebruik van hondensnacks

Wil je dat de hond naar jou luistert? Neem dan een aantal snoepjes of hondensnacks mee. Je zult zien hoe goed deze dieren opeens kunnen luisteren. “Zit!”, “poot!” en andere commando’s zullen dan opeens wel werken. En na een commando kun je snel een plaatje schieten in de hoop dat ze eventjes stil blijven zitten. Wil je liever een leuke actiefoto maken? Gooi het snoepje dan naar de hond en schiet de foto op het juiste moment. Nog op zoek naar de juiste hondensnacks en -snoepjes? Lees meer op de website van Aware Pet Products

Schiet vanaf ooghoogte

Wil je het vertrouwen winnen van de hond die je wilt fotograferen? Ga dan op ooghoogte foto’s maken. Op die manier kun je goed met de hond communiceren. En daarnaast levert dat meestal de mooiste foto’s op. 

Oefen op je eigen hond

De belangrijkste tip is om te blijven oefenen. Fotografeer je eigen hond elke dag. Op die manier krijg je het fotograferen van honden steeds meer onder de knie, want je doet zo veel ervaring op.