Blaf Plaza

Uw dierenblog

Wat moet je je puppy als eerst leren? 

De basis leggen voor een gelukkig en gehoorzaam hondenleven 

Het verwelkomen van een nieuwe puppy in je huis is een opwindende tijd vol vreugde en nieuwe avonturen. Het is ook een cruciale periode voor training en socialisatie, waarin je de basis legt voor het gedrag en de gewoonten van je hond. Maar met zoveel te leren, waar begin je? Laten we de eerste en meest belangrijke commando’s en gedragingen verkennen die je aan je nieuwe viervoeter moet onderwijzen. 

Zindelijkheidstraining: De eerste prioriteit 

Zindelijkheidstraining staat bovenaan de lijst van wat je je puppy moet leren. Het is essentieel om geduldig en consistent te zijn, met frequente trips naar buiten om je puppy de kans te geven zijn behoefte te doen op de juiste plaats. Beloon succesvol gedrag onmiddellijk om de positieve associatie met buiten plassen te versterken. 

Trainingssnoepjes 

Een effectief hulpmiddel voor vroege training 

Trainingssnoepjes spelen een cruciale rol in de vroege opvoeding van je puppy. Ze dienen als een krachtige motivator en beloning voor goed gedrag. Kies voor gezonde opties die speciaal zijn ontworpen voor puppy’s, om ervoor te zorgen dat je jonge hond de voedingsstoffen krijgt die hij nodig heeft, zonder overvoeding te riskeren. 

Hoe trainingssnoepjes te gebruiken: 

  • Positieve versterking: Gebruik snoepjes om goed gedrag te belonen, zoals het volgen van commando’s of kalm blijven in een nieuwe situatie. 
  • Aandacht trekken: Trainingssnoepjes kunnen helpen om de aandacht van je puppy te trekken en vast te houden tijdens trainingssessies. 
  • Socialisatie: Snoepjes kunnen ook nuttig zijn bij het introduceren van je puppy aan nieuwe mensen en andere honden, door positieve ervaringen te creëren. 

Tip: Trainingssnoepjes voor hond: https://www.bellobox.nl/collections/beloningsnacks 

Basiscommando’s: Zit, Blijf, en Kom Hier 

Begin met eenvoudige commando’s zoals “zit”, “blijf”, en “kom hier”. Deze basiscommando’s zijn niet alleen essentieel voor de dagelijkse omgang, maar vormen ook de basis voor toekomstige training. Gebruik trainingssnoepjes om deze commando’s te onderwijzen, en zorg ervoor dat je consequent bent met je commando’s en beloningen. 

Het belang van socialisatie 

Socialisatie is net zo belangrijk als commandotraining. Exposeer je puppy aan verschillende mensen, dieren, en omgevingen om hem te helpen zich aan te passen en comfortabel te voelen in verschillende situaties. Begin langzaam en zorg ervoor dat elke nieuwe ervaring positief is, met veel lof en trainingssnoepjes om goed gedrag te belonen. 

Het opvoeden van een puppy is een verrijkende ervaring die geduld, consistentie en veel liefde vereist. Door te beginnen met essentiële trainingselementen zoals zindelijkheidstraining, het gebruik van trainingssnoepjes voor positieve versterking, en het onderwijzen van basiscommando’s, leg je de basis voor een levenslange band met je viervoeter. Vergeet niet dat elke puppy uniek is; wat voor de ene werkt, werkt misschien niet voor de andere. Blijf flexibel, positief, en geniet van elke stap in dit prachtige avontuur samen. 

Bron: www.bellobox.nl