Blaf Plaza

Uw dierenblog

Leuke hond, de Spinone Italiano

Spinone italiano

Deze hond, een ruwharige pointer, ook bekend als de Spinone Italiano, is een bijzonder ras. Ze komen oorspronkelijk uit Italië en er zijn, voor zover bekend twee fokkers in Nederland bekend. Over het algemeen zijn dit zeer lieve honden welke makkelijk op te voeden zijn. Bovendien leeft dit beestje graag in het gezelschap van mensen. Wil jij meer weten over dit ras of misschien een ander ras, dan is de website van Hondencentrum.com zeker een bezoek waard. Hier staat veel informatie over dit ras en ook andere leuke items zijn hier te vinden. Bijvoorbeeld waar een hondenschool in de buurt is, diverse hondennamen en veel meer. 

Spinone italiano

Voordat je een hond gaat aanschaffen

Het is erg belangrijk dat er goed is overwogen of de aanschaf van een hond wel binnen jouw gezin past. Je moet denken aan de omgang met kleine kinderen, mits deze in huis aanwezig zijn. Want niet ieder ras kan met kleine kinderen omgaan. Gelukkig staat de Spinone Italiano bekend om zijn of haar kin vriendelijkheid. Ook moet er rekening gehouden worden dat een hond meerdere keren per dag uitgelaten moet worden. Sommige honden zijn met een klein straatje om al gelukkig, echter dit ras verlangt wel een groter en meer activiteit dan een klein rondje. Je moet er dus voor zorgen dat dit ras niet de hele dag alleen thuis zit, wanneer de baasjes gaan werken. 

Al met al erg leuk om een nieuw lid in de familie te mogen begroeten. Een echte huisvriend die gezelligheid in huis brengt en betrouwbaar is.