Blaf Plaza

Uw dierenblog

Biologisch hondenvoer: een bewuste keus

hondenvoer

Steeds meer mensen gaan bewust om met hun voeding. Misschien let ook jij op de producten die je koopt en kies je eerder voor een biologische variant van een product. Veel mensen staan er echter niet bij stil dat hun huisdieren ook bepaalde producten krijgen, en ook daar zou nog wel wat verbetering in gevonden kunnen worden.

Wanneer is iets biologisch?

Biologisch hondenvoer betekent in de praktijk dat het is geproduceerd met respect voor dieren en de natuur. Er is in het proces geen chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest gebruikt. Dit merk je niet alleen in de kwaliteit van het product, maar is dus ook veel beter voor het milieu en de dieren.

Stichting Wakker Dier schrijft op hun website dat het daarom zeker belangrijk is om stil te staan bij de dieren in het voedsel van je dieren. Het is een trend om honden bijvoorbeeld vers en rauw vlees te voeren. Dit zou volgens hen niet alleen slecht zijn voor je hond zelf, maar ook voor dat vlees moeten er landbouwdieren naar de slacht. Daarbij gaat het dan in de regel niet om biologisch gehouden dieren. Je kunt dit als consument voorkomen door bij het kopen van hondenvoer te letten op de keurmerken Beter Leven of

Koop daarom ook hondenvoer bewust

Bij de online dierenspeciaalzaak Medpets kun je biologisch hondenvoer van veel verschillende merken kopen. Het gemakkelijke van de online winkel is dat je alle informatie over wat er precies in het voer zit kunt zien, en je zo goed kunt oriënteren op wat je koopt. In de winkel pak je meestal toch maar snel wat en dat kan dan soms minder goed uitpakken! Daarbij worden veel merken met een hoog aantal sterren voor het Beter Leven keurmerk alleen online verkocht.

Niet ieder merk kan zomaar roepen dat ze biologisch hondenvoer aanbieden. Allereerst is hiervoor de toezichthouder Skal Biocontrole in de wereld geroepen. Deze organisatie zet zich in om de betrouwbaarheid van biologische producten in Nederland te handhaven. Om biologisch te zijn moet het productieproces achter het product aan bepaalde wettelijke vereisten voldoen. Wanneer een biologisch bedrijf dus een zak hondenbrokken op de markt wil brengen, zal hij een Europees keurmerk en Skal certificatie moeten hebben.

Alle soorten hondenvoer

Bij Medpets vind je verschillende soorten brokken, natvoer en snacks voor honden met het biologische keurmerk van Skal. Er is zodoende genoeg gezonde en lekkere keus voor jouw hond. Wanneer iedereen met een hond kiest voor biologisch hondenvoer, dan zijn we weer een stuk dichterbij een milieu en dier bewuste productie.