Blaf Plaza

Uw dierenblog

Jouw huisdier verzorgen: van vlooienband hond tot speeltjes kat

vlooienband hond

Niets is leuker dan het hebben van een leuke kat of hond waarmee jij je vrije tijd kan slijten en kan genieten van het plezier van dit dier. Het is daarom belangrijk dat jij deze dieren zo lang mogelijk gezond, blij, vitaal en fit kan houden. Een vlooienband hond is een gemakkelijke manier waarop jij je hond blij en verlost van jeuk kan houden. Ook het hebben van genoeg speeltjes is essentieel bij het gezond en blij houden van jouw huisdieren. Hieronder staan een aantal tips waarmee jij je huisdier gezond kan houden, lees dus snel verder!

vlooienband hond

Het vitaal houden van jouw trouwe viervoeter

Er is niets zo belangrijk als het vermijden van ziekten en ongemakken bij jouw huisdieren. Dit gaat echter verder dan het op peil houden van de conditie en de kracht van de spieren van jouw hond of kat. Maar ook het mentaal op peil houden van de mentale kracht van jouw huisdier is enorm belangrijk. 

Zorg daarom voor voldoende “mentale” spelletjes met jouw huisdieren, zo heb je  puzzels waarmee het huisdier snoepjes moet zoeken of kan je andere soort spelletjes doen waarmee het dier mentaal scherp blijft.

Het goed verzorgen van de vacht en spieren

Naast de mentale kracht van het huisdier is het natuurlijk ook goed om de spieren en vacht van  jouw hond scherp te houden. Het is daarom enorm belangrijk om het dier vaak en met regelmaat mee naar buiten te nemen om het dier te laten wandelen en bijvoorbeeld een bal te laten zoeken. Zo train je de conditie en hou je het dier tevreden en scherp.