Blaf Plaza

Uw dierenblog

De juiste voeding voor je hond

Het juiste dieet is erg belangrijk voor de gezondheid van je viervoeter. Het kiezen van de juiste voeding is echter niet altijd even makkelijk, want er zijn veel dingen waar je op moet letten. Om je te helpen, kun je in deze blog lezen je waar je allemaal rekening mee dient te houden bij het uitzoeken van voeding voor je hond. 

De juiste voedingsstoffen

Het voer van je hond dient in ieder geval de volgende voedingsstoffen te bevatten: proteïnen, vetten, koolhydraten, vitamines en sporenelementen. Deze zijn essentieel voor de energietoevoer en het in stand houden van de vitale functies van het lichaam van je hond. Proteïnen zijn verantwoordelijk voor energie, vetten (vooral onverzadigde vetzuren) dragen bij aan het verbeteren van het afweersysteem. Koolhydraten, vitamines en sporenelementen zorgen dan weer voor de vitale functies van je hond zoals de werking van de organen.

Droogvoer of natvoer?

Of je je hond droog- of natvoer geeft, is meestal een kwestie van wat je hond lekkerder vindt. In termen van voedingsstoffen zijn ze namelijk nagenoeg identiek. Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om de twee soorten voer af te wisselen. Hou er bij het geven van droogvoer wel rekening mee dat het vochtgehalte 5 keer zo laag is dat van natvoer. Hierdoor loop je al gauw het risico te veel voer te geven. Zorg bij het geven van droogvoer ook voor dat je hond beschikking heeft over genoeg water

Supplementen

Zelfs met een gevarieerd dieet is het niet altijd mogelijk om je hond alle voedingsstoffen te geven die hij of zij nodig heeft. Om je hond nét dat beetje extra ondersteuning te geven, kun je hem of haar hondensupplementen geven. Deze kunnen preventief gegeven worden, maar er zijn ook supplementen die ter behandeling van bijvoorbeeld gewrichtsproblemen gegeven kunnen worden.