Blaf Plaza

Uw dierenblog

Samen op pad met je 4-voeter 

Voor veel mannen en of vrouwen is het op pad gaan met zijn of haar 4-voeter een uitje om naar uit te kijken. Waar doelen wij op? Wij bedoelen dan dat jij gezamenlijk met je hond op jacht gaat. Van nature heeft iedere hond een bepaald jachtinstinct. Eveneens heeft de één een sterker jachtinstinct dan de ander. Dat komt mede door de manier van opvoeding, maar ook door training. Wij bespreken in onze blog hoe jij voorbereid op jacht kan met jouw trouwe 4-voeter: 

Jachtinstinct  

Zoals we aangaven heeft iedere hond jachtinstinct. Het is aan het baasje in hoeverre het jachtinstinct getriggerd wordt. Herken jij het volgende? Soms wandel jij met je 4-voeter en ineens ziet hij of zij een konijntje of vogeltje. Uit het niets rent hij of zij als een gekke erachteraan, ook al weten ze dat het een kansloze jacht is. Dat komt doordat er dan een stofje aangemaakt wordt, wat je 4-voeter als euforisch gevoel ervaart. Daar kan je bijzonder weinig aandoen, behalve een hele strakke opvoeding of strakke training.  

Jachtartikelen 

Ga jij op jacht? Dan is een goede uitrusting van levensbelang. Zowel voor jou als voor je hond. Jachtartikelen kopen doe je dan ook bij Made4Dogs.nl. Zij zijn de specialist in jachtartikelen voor je hond als voor jezelf. Dit zorgt ervoor dat jullie optimaal kunnen genieten van jullie jacht uitje. Tevens hebben zij ook hulpmiddelen om je hond in bedwang te houden tijdens de jacht, zoals effectieve fluitjes. Geniet van elkaar tijdens jullie jachtuitje!  

Regels voor het jagen 

Het klinkt heel stoer en dat is jagen ook! Maar onthoud dat er verschillende regelgevingen zijn waaraan jij je aan moet houden. Zo mag je alleen jagen op wildsoorten en in de periodes die de Wet natuurbescherming heeft aangewezen. Wist je dat in die wet ook vaststaat welke dieren beschermd zijn! Je mag alleen jagen op beschermde dieren in 2 situaties, namelijk: 

  • Als beschermde dieren overlast of schade veroorzaken: en 
  • Als dat van belang is voor het beheer van de wildstand.  

Daarnaast zijn er ook regels gebonden aan de jachtmiddelen die je mag gebruiken. Wist je dat iedere hond soort mag jagen, behalve lange honden, zoals windhonden. Het is ook afhankelijk van welk ras je als 4-voeter hebt. Zoals we aangaven is de één meer geschikt voor het jagen op wild dan de ander.  

Hopelijk hebben wij jou kunnen informeren, zodat jij optimaal van je uitje met je trouwe 4-voeter kan genieten.