Blaf Plaza

Uw dierenblog

Kiezen voor goede paardenvoeding

paardenvoeding

Wanneer je een paard hebt wil je natuurlijk ook al het beste voor het paard. Dit zal dan ook zo zijn met de paardenvoeding. Je zult een paard namelijk mee moeten geven dan alleen een beetje stro of een appeltje. Gelukkig weten veel paardenbezitters dit wel, maar wat moeten ze allemaal precies hebben? Dat is een hele goede vraag. Wanneer een paard namelijk niet het juiste eten krijgt, zal het paard zich een stuk minder gezond voelen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Daarom wordt er ook altijd voor gezorgd dat het paard ruwvoer krijgt. Dit is bijvoorbeeld het stro en hooi die het paard eet. Het enige probleem zal zijn dat alleen ruwvoer helaas niet genoeg zal zijn voor het beest. 

Alleen ruwvoer

Wanneer je als paardenvoeding alleen ruwvoer gebruikt zul je dus zien dat het paard voedingsstoffen tekort gaat komen. Dit is natuurlijk niet de bedoeling, maar het is wel makkelijk op te lossen. Je kunt namelijk veel voedingsstoffen op een andere manier aan het paard geven. Denk bijvoorbeeld aan mineralen of aan vitamine. Ruwvoer zal hier helaas niet veel van hebben, maar door speciale producten kan het dieet hiermee worden aangevuld zodat het paard zich nog beter gaat voelen.

paardenvoeding

Meer eten dan normaal

Een paard zal ook meer moeten eten dan je eigen had verwacht. Zo kan het eigenlijk wel twee keer zoveel eten om echt vol te raken. Wanneer je kijkt naar wilde paarden zul je ook zien dat zij veel meer eten dan een paard wat op stal staat. Mocht je het paard dan meer willen voeden zijn er wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Mocht je alleen maar meer ruwvoer gaan geven dan zie je ook dat de darmflora dit niet leuk gaat vinden. Zo kan het paard bijvoorbeeld moeite krijgen met alles gaan verteren. Kijk dus goed naar het voedingsadvies paarden, zo weet je wat je kunt gebruiken en wat er dan allemaal bij moet komen.

Sneller groeien

Wanneer een paard meer paardenvoeding krijgt zal het ook sneller groeien. Ze krijgen namelijk meer suikers en eiwitten wat betekent dat ze nog groter en sterker zullen worden. Hier moet je de beweging ook op gaan aanpassen. Mochten ze alleen meer gaan eten en niet meer gaan bewegen zul je zien dat het paard dik wordt. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Meer eten betekent daarom ook meer gaan bewegen. Zo blijft het paard ook gezond en zal het ook een stuk vrolijker zijn.

Verschillende paarden

Paarden kunnen natuurlijk voor veel verschillende dingen worden gebruikt. Hier moet de paardenvoeding dan ook op worden aangepast. Een paard wat wordt gebruikt voor paardspringen zal natuurlijk andere voeding nodig hebben dan een paard wat voor een kar wordt gespannen. Gelukkig kun je gemakkelijk zien welke voeding je dan het best kan gebruiken zodat het paard ook zo gelukkig mogelijk is. Dit is niet alleen fijn voor het paard, maar ook voor de ruiter. Een blij paard zal namelijk beter presteren en dat is ook wat je wilt wanneer op een paard zit.