Blaf Plaza

Uw dierenblog

Kerst voor je viervoeter

De kerst komt eraan en dat is een tijd voor ons om dankbaar te zijn en even stil te staan met de dierbaren om ons heen, zowel mens als dier. Zo is het dus ook kerst voor onze huisdieren, bijvoorbeeld onze trouwe viervoeter. Wat regel je voor de hond in deze bijzondere tijd? In deze blog geef ik je wat tips zodat jouw trouwe kamerraad ook een heerlijke tijd tegemoet gaat en iedereen even extra kan genieten. Lees je mee?

Warm en zacht

Buiten wordt het steeds kouder en guurder en we hopen natuurlijk ieder jaar weer op een witte kerst. Of we die krijgen is nog maar de vraag. Na een lange boswandeling in de kou wil jij niets liever dan opwarmen met een mok thee onder een dekentje. Dat is voor de hond niet anders. Die heeft wellicht niet zo’n warme jas als jij aangehad en moet het hebben van een heerlijke hondenmand. Zacht en groot genoeg voor het formaat van je viervoeter, zorg dat dat er staat dan maak je een kwispelend iemand al heel erg blij.

Een waardig kerstdiner

Een ander element bij de kerst is uiteraard het beroemde kerstdiner. Ieder huishouden pakt dat anders aan maar dat we onszelf een beetje extra verwennen dat mag duidelijk zijn. Haal ook iets extra’s in huis voor je viervoeter. Maak een speciale hondentaart of bak samen met een ander lid van het huishouden hondenkoekjes. Zo kan jouw viervoeter ook meegenieten met iets lekkers. Enne, dan staan ze niet zo te kwijlen bij het aanzicht van jullie heerlijke kerstdiner.

Accessoires hier en daar

In principe ben ik helemaal voor het verwennen van je hond als je maar in gedachte houdt dat het een hond is en geen mens. Tijdens de kerst stap ik een beetje van dat principe af en maak ik een vlinderdas vast aan de halsband van mijn hond. Zo ziet hij er op eerste kerstdag ook leuk uit en dat doet toch wat. Maar check altijd wel goed of je hond een extra accessoire niet vervelend vindt. Zijn of haar plezier gaat voor!

Toe aan vervanging

Iedereen krijgt cadeaus en wellicht ook de hond. Misschien ga jij wel voor een knuffel, een nieuwe bal of is er iets anders wat betreft de spullen van je hond dat aan vervanging toe is zoals misschien een nieuwe riem. Sla het op tijd in en scheur de verpakking samen met je viervoeter weg op kerstochtend!