Blaf Plaza

Uw dierenblog

De populariteit van katten als huisdier

De hond is waarschijnlijk het meest populaire huisdier over de hele wereld, maar wat we niet kunnen ontkennen is, dat het aantal huishoudens met katten ook steeds groter wordt! Katten worden vaak verkeerd begrepen, maar wanneer je ze eenmaal in huis hebt, leer je ze van een hele andere kant kennen. Dat katten ook heel populair zijn als huisdier, heeft te maken met een aantal redenen.

Katten zijn nette dieren

Je zult er zo snel niet op komen, maar katten zijn van nature nogal netjes. Ze zijn vaak de hele tijd bezig zichzelf en hun broertjes of zusjes schoon te likken. De vacht van katten is daarom bijna altijd zacht en smetteloos. Van katten hoef je ook niet te verwachten dat ze naar buiten gaan om in een modderpoel te spelen!

Katten hebben minder onderhoud

Hierbij bedoelen we dat katten veel minder training en verzorging nodig hebben, omdat ze vaak erg zelfstandig zijn. Een kat hoef je bijvoorbeeld niet elke dag naar buiten te brengen voor zijn behoefte. Ook hebben katten vaak al genoeg om lekker opgerold bij je op schoot te zitten wanneer je werk, terwijl een hond bijvoorbeeld vaak je onverdeelde aandacht wilt. Omdat ze zichzelf schoon likken, hoeven ze ook niet zo vaak in bad te gaan.

Op Pets-Expert.nl vindt u alles voor uw katten

Katten houden ongedierte op een afstand

De mensen die katten thuis hebben en toevallig eens te maken hadden met een muizen of rattenplaag, weten wat we hier bedoelen! Een kat gaat met alle plezier jagen op muizen, ratten en ander ongedierte. Je zult dan wel wat onsmakelijke dingen zoals het staartje of andere resten van een muis tegenkomen, maar je huis blijft vrij van dit soort dingen, allemaal dankzij de kat!

Tot slot

Heb dus geen vooroordelen over deze schattige dieren, ook katten zijn om een aantal goede redenen erg populair als huisdier.