Blaf Plaza

Uw dierenblog

Direct een puppy verzekering afsluiten

Heb je net een puppy, dan zit deze natuurlijk overal met z’n neus is en stop hij alles in z’n bek. Logisch, want alles is natuurlijk helemaal nieuw. Om ervoor te zorgen dat je op het moment dat je puppy iets verkeerds heeft gegeten, niet te maken krijgt met enorme kosten voor bijvoorbeeld medicatie of nog erger, het laten leegpompen van het maagje, is een puppy verzekering zeker een goede keuze. Zo ben je gedekt tegen eventuele medische kosten en betaal je hiervoor een vast bedrag per maand. Vooral in de eerste maanden van een pup kunnen er nog wel eens vervelende gezondheidsproblemen voorkomen, die je op voorhand niet had kunnen zien aankomen. Eventuele kosten die hiermee gemoeid gaan zijn natuurlijk niet mals. Door je pup direct te verzekeren hoef je je daar geen zorgen meer om te maken.

Vergelijk verschillende verzekeraar

Voordat je een puppy verzekering afsluit, is het allereerst aan te raden om online verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. Zo kun je niet alleen zien welke het voordeligste is, maar ook welke dekking iedere verzekeraar biedt. Het kan namelijk heel goed zijn dat hier dusdanige verschillen inzitten, dat het voor het hondenras wat jij hebt, helemaal niet verstandig is om een bepaalde verzekering af te sluiten. Twijfel je welke verzekering het beste bij jouw hond past, dan is het aan te raden dit eens te bespreken met je dierenarts. Deze kunnen je namelijk vaak precies vertellen waar je allemaal op moet letten.

De voordelen van een puppy verzekering

Het grote voordeel van een puppy verzekering is natuurlijk dat je kleine nieuwe huisgenoot is verzekerd tegen eventuele medische zorg. Of het nu gaat om medicatie of een ingreep, is beide gevallen zal je verzekeren een groot deel van de kosten voor haar rekening nemen. Wel een fijn gevoel te bedenken dat je dit anders volledig zelf zou moeten bekostigen. Als het zou moeten, dan doe je het uiteraard graag, maar voor een paar tientjes per maand ben je volledig gedekt. Wel is het goed er rekening mee te houden dat bepaalde behandeling aanvullend verzekerd dienen te worden.

Een aanvullende verzekering

We hebben het hierboven al even genoemd, maar het kan voorkomen dat je verzekeraar bepaalde behandelingen niet uit het basispakket vergoed. Zo kan het dus zijn dat een aanvullende verzekering nodig is, om ervoor te zorgen dat ook deze behandelingen voor het grootste deel worden gedekt. Uiteraard dien je dan wel alsnog het eigen risico te betalen, maar dit is vaak beduidend lager dan wanneer je de volledige behandeling zelf moet voldoen. Wel is het aan te raden om deze aanvullende verzekering direct af te sluiten. Ook hier geldt namelijk dat hoe ouder je hond wordt, hoe hoger de te betalen premie. Het kan zelfs zo zijn dat een bepaalde aanvullende verzekering dat helemaal niet meer mogelijk is.