Blaf Plaza

Uw dierenblog

Wat zijn de kenmerken van een Rhodesian ridgeback?

Rhodesian Ridgeback

De Rhodesian ridgeback valt onder de minder populaire hondenrassen. Ondanks het feit dat dit hondenras lang niet zo populair is als een labrador of een golden retriever, heeft het ras wel duidelijke kenmerken. Deze kenmerken maken het makkelijk om een Rhodesian Ridgeback gelijk te herkennen. De Rhodesian Ridgeback komt oorspronkelijk uit Zimbabwe en werden officieel gezien gefokt voor de jacht op grote dieren. Denk hierbij aan dieren als luipaarden. Tegenwoordig kan je de Rhodesian Ridgeback in verschillende landen verkrijgen en is dit hondenras ook perfect als huisdier te houden. Buiten het feit dat de Rhodesian Ridgeback uiterlijke kenmerken heeft, heeft dit ras ook veel kenmerken in het gedrag.

Rhodesian Ridgeback

Het uiterlijk van een Rhodesian Ridgeback

Je kunt een Rhodesian Ridgeback het snelste herkennen aan zijn opvallende uiterlijk. Het hondenras heeft een aantal uiterlijke kenmerken waardoor deze niet te missen is. Zo is de Rhodesian Ridgeback een redelijk grote hond met een atletisch lichaam waarbij de spieren duidelijk naar voren komen. Daarnaast heeft dit ras een stevige bouw. Het hoofd is breed en vierkant en het ras heeft heldere ogen en scherpe, rechtopstaande oren. Het meest opvallende kenmerk van de Rhodesian Ridgeback is de zogenoemde ridge op de rug. Deze bestaat uit een rij haren die eigenlijk in de tegenovergestelde richting groeien. Met al deze kenmerken zou je dit hondenras snel moeten herkennen!

Het gedrag van een Rhodesian Ridgeback

Naast de uiterlijke kenmerken van de Rhodesian Ridgeback, kun je dit hondenras ook duidelijk herkennen aan zijn gedrag. De Rhodesian Ridgeback heeft veel beweging en uitdaging nodig en wordt vaak gezien als loyaal en beschermend. Hierdoor is er vaak een nauwe band met het gezin van de Rhodesian Ridgeback. Wel is het belangrijk om dit hondenras zorgvuldig op te voeden, want als dit niet gebeurd kan de hond dominant en overweldigend opgroeien. Dit komt voornamelijk door het zelfverzekerde gedrag wat de Rhodesian Ridgeback vaak heeft. Om dit te voorkomen, is het belangrijk om de Rhodesian Ridgeback goed te trainen en op te voeden.