Blaf Plaza

Uw dierenblog

Hoe kun je steenmarters verjagen?

Steenmarters verjagen

Een steenmarter kan voor veel overlast zorgen zoals vernieling, lawaai en stank. Een steenmarter heeft ongeveer dezelfde grootte als een huiskat. De steenmarter behoort bij de familie van de marterachtigen net zoals de otter en de das. Een steenmarter is wel een beschermde diersoort. Je kan dus niet op alle manieren steenmarters verjagen.

Schade en overlast

Steenmarters kunnen zorgen voor veel schade en overlast, en dat doen ze op allerlei manieren. Eén van die manieren is vernieling zoals het doorknagen van kabels onder de motorkap van je auto. Steenmarters houden er ook van om materialen van huizen te stelen. Bovendien kunnen steenmarters voor veel lawaai zorgen als ze bijvoorbeeld op zolder zitten. Meestal zorgt een steenmarter vaak voor veel stankoverlast. Door het meenemen van hun overleden prooi of om hun behoefte te doen op plekken zoals een zolder. Daarom is het het beste om steenmarters ook zo snel mogelijk weer te verjagen.

Steenmarters verjagen

Hoe kan je een steenmarter weg jagen?

Een steenmarter mag alleen verjagen worden en dus niet bestrijden/gevangen worden. De steenmarter is namelijk een beschermde diersoort. Wat wel goede opties zijn voor het verjagen van de steenmarter zijn producten zoals anti marter spray of het afsluiten van gaten in het dak met gaas. Steenmarters verjagen kan best moeilijk zijn. Daarom is het soms de beste keuze om een ongediertebestrijdingsbedrijf in te schakelen. 

Zijn marters in huis gevaarlijk?

Voor mensen en huisdieren is de steenmarter zo goed als ongevaarlijk. Ook is het beestje erg schuw en vlucht het daarom ook snel. Wel kan een steenmarter (omdat het een wild dier is) verschillende ziektes dragen zoals hondsdolheid. Maar gelukkig wordt deze ziekte niet erg weinig gevonden in Nederland en zijn de meeste honden hier tegen in ingeënt. Hoewel dat de steenmarter zo goed als ongevaarlijk is voor mensen, kan hij wel veel schade aanrichten.